Afslutning af uddannelsen skilteteknikere

16. juni 2023

Der var store smil, men også en lidt vemodig stemning, da Hasse Bach Ellegaard Hansen, Linea Basse Bruun Nielsen, Caroline Nygaard Løvenbalk Kirchheiner og Julie Dines Nielsen fredag 9. juni afsluttede uddannelsen som skilteteknikere.

Svendeprøven blev fejret på TEC med familie, deres virksomheder, lærerkræfter samt repræsentanter for Skilt & Print Branchen. For med de fire udlærte skilteteknikere var det også et endegyldigt farvel til uddannelsen, der siden 1996 er blevet udbudt på TEC. I foråret meddelte TEC nemlig, at skolen af økonomiske årsager var nødt til at lukke uddannelsen. En beslutning, der blev kritiseret af såvel Skilte & Print Branchen som Danske Malermestre. Fremover vil uddannelsen som skilteteknikere alene blive udbudt på College 360 i Silkeborg, og skiltevirksomhederne på Sjælland frygter, at det dermed bliver svært for ikke at sige umuligt at tiltrække kvalificerede unge til virksomhederne.

Caroline Nygaard Løvenbalk Kirchheiner blev udlært med sølvmedalje og blev den første – og den sidste – skiltetekniker uddannet på TEC, der afsluttede med medalje.

Fra venstre:
Hasse Bach Ellegaard Hansen er udlært hos Lauridsen Skilte ApS i København.
Linea Basse Bruun Nielsen er udlært Bruuns Skrift & Skilte ApS i Søborg.
Caroline Nygaard Løvenbalk Kirchheiner er udlært hos Signdot ApS i Albertslund.
Julie Dines Nielsen er udlært hos Tintshop ApS i Holme-Olstrup

Læs mere

Find virksomhed

Bliv medlem